Vanliga frågor och svar

Den 1 januari 2020 blir samtliga besiktningsstationer kontantfria.

Syftet är att göra våra arbetsplatser säkrare och att minska risken för rån och inbrott.

Som kund har du möjlighet att välja ett av Klarnas betalningsalternativ i samband med att du bokar din besiktning på bokningssidan. På stationen kan du betala med de flesta olika betalkort.

Varför låser sig webbsidan när jag ska betala via Klarna?

Det beror troligen på att du använder en gammal version av webbläsare. Uppdatera din befintliga webbläsare till den senaste versionen. Av säkerhetsskäl hanterar inte Klarna order som använder äldre webbläsarversioner. Notera att för att kunna lägga en order behöver den webbläsare du använder vara inställd för att tillåta tillfälliga cookies och 3:e part cookies. Om så inte är fallet måste inställningarna uppdateras.

Hur tar jag del av bokningsrabatten?

Bokningsrabatten är 70 kr och erhålls om besiktningen är bokad minst 30 minuter före tiden för besiktning. Bokningen måste göras via vårt bokningssystem. Bokningsrabatten erhålls på utvalda kontrollbesiktningar. Läs mer här.

Vad händer med min förbetalning om jag inte kommer på min bokade tid eller avbokar för sent?

Har du bokat en tid och uteblir utan att avboka tiden måste vi debitera hela avgiften eftersom vi avsatt tiden för dig. Är besiktningen förbetald behåller vi det inbetalda beloppet.

Jag har frågor, synpunkter eller vill framföra ett klagomål.

Har du frågor eller synpunkter rörande din besiktning eller resultatet av den så är du välkommen att kontakta din besiktningsstation eller maila oss på bilbesiktning@dekra.com.

Hur får jag en bokningsbekräftelse?

Har du angett en e-post när du bokar besiktningen får du en bokningsbekräftelse med ett bokningsnummer. Har du tappat bort bekräftelsen och vill få ett nytt mail gör du det via vår bokningssida här.
På bokningssidan fyll i ditt registreringsnummer och klicka på länken ”glömt ditt bokningsnummer”.
Ange sedan den e-postadress som du angav vid bokningstillfället så skickas ett nytt bekräftelsemail till dig.

Jag har inte fått min faktura från Klarna. Vad gör jag?

Har du valt faktura som betalsätt via Klarna Checkout och inte fått densom pdf till din angivna e-postadress vid bokningstillfället. OBS! Då måste du kontakta Klarna på 08- 120 120 10 och uppge ditt ordernummer. Annars riskerar du betalningspåminnelser. Du kan även se fakturan på Klarnas hemsida eller i deras app. 

Hur långt innan måste jag avboka min förbokade tid?

Fordon upp till 3 500 kg totalvikt måste avbokas senast 2 timmar före bokad tid.
För registreringsbesiktning och fordon över 3 500 kg måste avbokning ske 24 timmar innan den bokade tiden.

Hur långt innan kan jag omboka min förbokade tid?

Ombokningen måste ske minst 30 minuter innan bokad tid. För registreringsbesiktning och fordon över 3 500 kg måste ombokning ske 24 timmar innan den bokade tiden.

Vad händer med en förbetalning om bilen byter ägare?

Förbetalningen följer bilen.

Kan jag kombinera min SMC rabatt eller Caravan Club rabatt på 10% med förbetalningen?

Nej.

Jag har förbetalt min besiktning av misstag eftersom jag är fakturakund.

Kontakta Kundtjänst på 0771-441 441 för återbetalning minst 2 timmar före besiktningen. Vid besiktningstillfället fakturerar stationen på vanligt sätt avtalskunden.

Jag har bokat och förbetalt min besiktning men när jag valde betalningsalternativ så uppstod ett fel. Hur vet jag att betalningen gick igenom?

När kund tryckt på “Slutför köp” är bokningen förbetald. Uppstår ett fel vid val av betalningssätt kommer Klarna att skicka ut en 14-dagars faktura till kund. Fakturaavgiften är 0 kr.

Jag har förbetalt och vill få en faktura där moms framgår?

När betalningen är genomförd i bokningssystemet skickas en betalningsbekräftelse ut till den e-postadress som angivits vid bokningstillfället. Det utgör momsunderlaget. Där framgår moms mm.

Varför får jag ett felmeddelande på mitt postnummer när jag ska betala via Klarna?

Klarna nekar en kund på adressen de anger för att kund inte skriver in alla sina namn, om de har mellannamn osv eller för att de stavar något namn eller adress fel. Klarna behöver få in exakt den adress som är registrerad i deras folkbokföring. Klarna nekar också om kunden väljer olika leverans- och fakturaadress då Klarna vill att kunden gör köpen till sin folkbokförda adress för att minska antalet bedrägerier. Detta är i de fall kunden inte väljer att direktbetala.

Jag vill bli fakturakund. Hur gör jag?

1. Ladda ned kreditansökan, fyll i och signera.
2. Skicka den sedan till e-post: ekonomi@dekra.com
Har du frågor kan du maila dina frågor direkt till e-post: ekonomi@dekra.com

Hur kontaktar jag Klarna?

Har du frågor om fakturor eller övriga frågor kring din betalning,
är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10
https://www.klarna.com/se/kundservice

Kundtjänst

Telefon: 0771 – 441 441
Öppettider: mån-fre kl. 07.00-18.00 Lör 10.00-15.00
Boka: Till online-bokningen