Batteritest för elbilar

Hyr DEKRA:s utrustning och genomför batteritester på plats med vår SaaS-lösning

Utforska möjligheten att hyra DEKRA:s avancerade utrustning och utföra dina batteritester direkt på plats genom vår Software as a Service (SaaS)-lösning. Genom att ansluta till vårt system ges din organisation tillstånd att genomföra DEKRA-testet och kommunicera resultatet. Endast utbildad personal som har genomgått både praktiska och teoretiska kurser är behöriga att utföra DEKRA-testet. Utbildningen ingår i startpaketet.

Efter utbildning och tester får personalen tillgång till vår databas och har exklusiv åtkomst till den dedikerade applikationen. Med en prenumeration får du inte bara tillgång till våra experters expertis utan också möjligheten att generera DEKRA Batteritestrapporter i realtid.

DEKRA:s Batteritestrapport är en detaljerad sammanställning av batteritestet och är utformad för enkel tolkning. Du kan välja att få protokollet levererat via e-post eller sms som en PDF-fil. Dessutom finns det fullständigt tillgängligt via en webportal och kan smidigt överföras till ditt eget system med hjälp av en standard-API.

För de som föredrar att inte genomföra batteritesterna själva erbjuder vi även professionell assistans genom våra lokala besiktningsstationer. Dessa stationer är utbildade och utrustade för att utföra batteritester på dina elbilar, vilket säkerställer att du har rätt information om batteristatusen på dina fordon i din vagnpark.

Upptäck fördelarna med att hyra DEKRA:s utrustning och dra nytta av vår SaaS-lösning för att göra batteritester smidigare och mer tillgängliga för din organisation.

Underlätta ditt val av lönsamma elbilar för din verksamhet

Elbilar och laddhybrider har etablerat sig som en betydande del av vår fordonsflotta, och en omfattande begagnatmarknad har snabbt uppstått. Batteriet i en elbil eller laddhybrid utgör en central komponent och starkt påverkar fordonets värde. Som begagnathandlare står du inför utmaningen att välja vilka elbilar du ska inkludera i ditt lager, hur de ska värderas och hur du effektivt kan kommunicera batteriets verkliga hälsotillstånd till kunden.

Batteriet i en elbil utsätts för slitage beroende på laddcykler, körtid och andra faktorer. Vid mottagandet av en inbytesbil eller en återlämnad leasingbil är det avgörande för dig att förstå batteriets nuvarande tillstånd, det vill säga State of Health.

Vårt batteritest för elbilar och elhybrider erbjuder en jämförbar bedömning av batteriets hälsotillstånd mellan olika bilmodeller. Det möjliggör en mer bättre värdering i förhållande till andra elbilar i ditt sortiment. DEKRAs batteritest blir därmed lika väsentligt för bedömningen av begagnade elbilar som dagens varudeklaration (VDN).

DEKRA:s batteritest sträcker sig bortom att enbart utläsa information från bilens dator. Det dynamiska testet avslöjar hur batteriet i en specifik bil har åldrats jämfört med batteriet i en fabriksny bil av samma modell. Testet är patenterat, validerat samt pålitligt och kan utföras snabbt och enkelt. Dessa egenskaper ger dig de nödvändiga verktygen för att hantera din begagnatverksamhet på ett lönsamt sätt, både idag och i framtiden.

Vi erbjuder flexibla alternativ för att snabbt och oberoende erhålla korrekta batteritestresultat som du kan integrera smidigt i din verksamhet. Du kan antingen hyra utrustningen eller dra nytta av DEKRAs besiktningsstationer, beroende på dina förutsättningar och lokala förhållanden.

DEKRA:s batteritest är inte bara till nytta för begagnathandlare. Det kan även användas av leasingbolag, försäkringsbolag, finansbolag, generalagenter, konsumentorganisationer med flera som har en koppling till bilhandeln. Utforska fördelarna med DEKRAs batteritest för att kunna fatta rätt beslut och säkerställa hållbarheten och lönsamheten i din fordonsverksamhet.

Varför välja DEKRA batteritest?

1. Snabbt och Effektivt:
• Batteritestet tar endast 15 minuter, vilket sparar värdefull tid.
2. Jämförbara Resultat:
• Ger jämförbara resultat mellan olika bilmodeller för en bättre helhetsbild.
3. Oberoende och Tillförlitligt:
• Erbjuder oberoende testresultat om batteriets hälsotillstånd (State of Health, SOH).
• Stöds av DEKRAs omfattande databas och patenterade algoritm för hög tillförlitlighet.
4. Enkel Tre-Stegs Process:
• Anslut – Accelerera – Rapportera; en användarvänlig och smidig testprocess.
5. Återstående Batterikapacitet:
• Visar resultaten av återstående batterikapacitet, vilket indikerar degraderingen från en fabriksny elbil.
6. Protokoll och Portal:
• Protokollet levereras som en PDF och finns tillgängligt i DEKRAs portal.
• Möjlighet att hämta protokollen via API till lokala system för begagnathandeln.
7. Statiskt och Dynamiskt Test:
• Mer än bara en datoravläsning (statiskt test); i kombination med det dynamiska testet visar vi hur batteriet i en specifik bil har åldrats jämfört med en fabriksny modell.
8. Transparens och Restvärde:
• Skapar transparens mellan säljare och köpare.
• Möjliggör en mer exakt bestämning av restvärdet på elbilen.
9. Lönsamhetsbeslut:
• Hjälper begagnathandlare att fatta beslut om vilka elbilar som ger bäst lönsamhet.
• Vägledning för att välja bilar till lagret, värdera dem korrekt eller avgöra om de bör avyttras för bästa affär.
10. Flexibilitet med SaaS-lösning:
• Begagnathandlare kan hyra utrustningen och utföra batteritestet lokalt via en Software as a Service (SaaS)-lösning.
11. Direktförsäljning till Kund:
• Bilhandlare kan sälja batteritestet direkt till kund genom en SaaS-lösning.
12. DEKRA Utför Tester Lokalt:
• Möjlighet för DEKRA att utföra batteritesterna på plats eller via samarbete med närmaste DEKRA besiktningsstation, beroende på förutsättningarna.
13. Smidig Leverans av Resultat:
• Resultaten kan levereras direkt till kunden via SMS eller e-post från DEKRAs kundportal.
14. Grön Utveckling:
• Stödjer den gröna utvecklingen genom att främja användningen och effektiviteten av elbilar.
15. Patenterad prisvinnare:
• Batteritestet är validerat av RWTH Universitetet i Aachen, Tyskland och patenterad i 38 länder samt Europapatent.
• DEKRA:s batteritest vinner tyska mobilitetsbranschens innovationspris 2023. Läs mer på dekra.com
• Testerna av elbilar och laddhybriderna utförs vid DEKRA:s testcenter Lausitzring i Klettwitz, Tyskland.

Med DEKRA:s batteritest får du inte bara insyn i batteriets hälsa utan också kraftfulla verktyg för att fatta rätt beslut och optimera din fordonsverksamhet.

Upplev fördelarna med DEKRA:s batteritest – Kontakta oss idag!

Är du nyfiken och vill veta mer eller testa DEKRA:s batteritest själv? Vi är här för att hjälpa dig ta det första steget mot att optimera din fordonsverksamhet.
För att få mer information eller komma igång med batteritestningen, tveka inte att kontakta oss.

Låt oss tillsammans maximera värdet av dina elbilar och göra din begagnathandel ännu mer lönsam. Kontakta oss nu för en smidig och effektiv start med DEKRA:s batteritest!