Kontrollbesiktning för säkra fordon | DEKRA Bilbesiktning

Kontrollbesiktning

Låt oss utföra din kontrollbesiktning!

Har du köpt en ny bil ska den besiktigas första gången efter 3 år och andra gången 2 år senare. Bilar som är äldre än 5 år ska genomgå en kontrollbesiktning varje år.

Vår personal är kompetent, har lång erfarenhet och på plats för att hjälpa dig. Vi finns centralt i Stockholm, Göteborg och på ett antal orter i Sverige. Ring eller gå in på vår hemsida för mer information om våra tjänster. Kontrollbesiktningen utförs för att säkerställa att din bil är rätt utrustad och säker att framföra.

Boka en tid hos oss eller kom förbi under vår drop in. Dekra är en av värdens ledande expertorganisationer inom bilprovning. Vi genomför mer än 20 miljoner fordonsbesiktningar varje år, så vi har gott om erfarenhet. Dekra erbjuder kvalitativ, miljövänlig och prisvärd kontrollbesiktning av din bil. En besiktning hos oss är alltid en bra affär!

kontrollbesiktning DEKRA Bilprovning

kontrollbesiktning

 

Kontrollbesiktning

Kontrollbesiktning av personbilar, lätta lastbilar och lätta bussar (totalvikt på högst 3 500 kg):

Slutsiffra Inställelsemånad Inställelsetermin
1 januari november–mars
2 februari december–april
3 mars januari–maj
4 april februari–juni
5 juli maj–september
6 augusti juni–oktober
7 september juli–november
8 oktober augusti–december
9 november september–januari
0 december oktober–februari

Läs mer hos Transportstyrelsen. 

 

– Om ditt fordon underkänns med endast enkla brister måste du åtgärda felen omedelbart. Du är själv ansvarig för kontrollen efter reparationen, men behöver inte komma tillbaka för en ny besiktning.

– Om ditt fordon beläggs med körförbud måste det bärgas från butik och körförbud gäller till dess ny besiktning har skett. Beslutet kan överklagas hos Transportstyrelsen.

– Om fordonet förelagts registreringsbesiktning på grund av förändringar av tidigare godkänt utförande måste en ny besiktning göras inom en månad, annars inträder körförbud.

– Efterkontroll är formellt en ny besiktning. Sker den inom utsatt tid får kontrollen begränsas till de delar som tidigare underkändes och kostar då mindre. Gör den inte det utförs en ny fullständig besiktning till ordinarie pris.

 

Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på innan kontrollbesiktning av personbil, lastbil, buss och MC.

 

 

Bilbesiktning-boka-tid
Boka-tid-för-bilbesiktning