Boka besiktning av din bil

Nya besiktningsregler 2018

För att anpassa det svenska systemet till gällande EU-lagstiftning har besiktningsreglerna ändrats och de berör cirka 4,5 miljoner fordonsägare.

De nya reglerna började tillämpas den 20 maj 2018 och innebär bland annat att de slutsifferstyrda besiktningsperioderna ersätts av rörliga perioder, och att A-traktorer blir besiktningspliktiga. Det här blir bland annat nytt:

Person- och lätta lastbilar bilar ska kontrollbesiktigas

  • Första gången senast 36 månader efter
    den månad då bilen togs i trafik första gången
  • Andra gången senast 24 månader efter
    den månad då den första besiktningen utfördes
  • Därefter senast 14 månader efter den månad
    då bilens föregående besiktning utfördes

Detta innebär att besiktningsperioden fr.o.m. den 20 maj 2018 inte längre baseras på den sista siffran i registreringsnumret, utan på månaden för den senast genomförda kontrollbesiktningen.

Vill du veta när ditt fordon ska besiktas? Kolla när det är dags att besikta ditt fordon här eller på Transportstyrelsens hemsida här.

Vår personal är kompetent, har lång erfarenhet och på plats för att hjälpa dig. Vi finns centralt i Stockholm, Göteborg och Malmö samt på ett 30 tal andra orter i Sverige. Ring eller gå in på vår hemsida för mer information om våra tjänster. Kontrollbesiktningen utförs för att säkerställa att din bil är rätt utrustad och säker att framföra. Boka en tid hos oss eller kom förbi under vår drop in. DEKRA är en av världens ledande expertorganisationer inom fordonsprovning. Vi genomför mer än 26 miljoner fordonsbesiktningar varje år, så vi har gott om erfarenhet. Välkommen till DEKRA för en prisvärd kontrollbesiktning av din bil.

Boka registreringsbesiktning

Hitta din station här: